2020. február

Tóth Anikó 11. pék osztályos tanuló az országos pék versenyre készül:

Tanműhely1 Tanműhely2 Tanműhely3

 

 A cukrász tanműhelyben tanulóink sok-sok finomságot készítenek:


SIRHA5SIRHA12020. február 6-án SIRHA Budapest prémium nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításra iskolánkból 19 tanuló és 8 szaktanár látogatott el a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

SIRHA3SIRHA2 SIRHA4
Autóbusszal utaztak. A csoport vezetője: Fodor Gábor szakoktató volt.


2020. február 7-én tanítás nélküli munkanap volt.

2020. február 7-én 8:00 órától féléves értékelő értekezleten vettek részt a pedagógusok


2020. február 7-én 18:00 órakor a szegedi Vármegye Étteremben kezdődött iskolánk végzős diákjainak hagyományos szalagtűzése, majd a bál.
A szalagtűzés megható pillanatának a tanulók szülei, vendégei, tanárai, diáktársai is részesei lehettek.bál2
A műsorközlő – Dragity Dávid Dániel XI. osztályos tanuló – köszöntötte a jelenlévő szülőket, vendégeket, pedagógusokat, felkérte a végzős tanulók képviselőit, hogy tűzzék fel a szalagot az igazgatóság tagjainak. Szalagot tűzött: Tóth Anikó 11. pék osztályos tanuló, Lengyel Barbara és Sipka Andor Richárd XII. osztályos tanuló.
bál3Dombovári Tamás igazgató úr az osztályfőnököknek tűzött szalagot. Az osztályfőnökök a tanulóknak tűzték fel a szalagot, amely jelképezi, hogy már csak néhány hónap van a vizsgákig, elérkezett a megmérettetés, számonkérés ideje, lassan búcsúzni kell az önfeledt diákévektől.bál1
Az osztályok névsorát Király Diána XI. osztályos tanuló olvasta fel.
A végzős osztályok: Érettségiző XII. osztály, osztályfőnök: Mucsi Mária
11. húsfeldolgozó- pék osztály, osztályfőnök: Pamuk Lajos
Az ünnepélyes szalagtűzés után Dombovári Tamás igazgató úr köszöntötte a vendégeket, és megnyitotta a bált.
bál4A végzős tanulók nyitótánca bécsi keringő volt. Koreográfiát összeállította és a táncot betanította: Vekety László iskolánk tanára.
A táncot bemutatta:bál5
Balogh László, Kiss Nóra, Sipka Andor Richárd, Szuromi Éva XII. osztályos tanulók, Kocsis Emese, Tóth Anikó, Péter Zsombor, Makán György, Gyöngyösi Patrik 11. húsfeldolgozó-pék osztályos tanulók és Matuszka Nikolett iskolánk volt tanulója.
A táncosok a bemutató után felkérték tanáraikat, szüleiket, testvéreiket is egy keringőre.
A nyitó táncot bemutató tanulóink megajándékozták Vekety László tanár urat a munkája elismeréseként.
A vendégek táncoltak, vacsoráztak, beszélgettek.
bál6Vacsora előtt a XII. osztályos tanulók osztálytánca szórakoztatta a vendégeket.
A műsorszámot betanította: Szabó Kitti tanuló.
A vendégek izgalommal várták a tombolasorsolást, amelyet két részben tartottunk.bál9
Az ajándékokat az iskola tanárai, dolgozói, a Fodor József Élelmiszeripari Középiskola és Kollégium Alapítványa, iskolánk hústanműhelye és támogatóink ajánlották fel.
A tombolajegyekből befolyt összeget iskolánk alapítványa a tanulók jutalmazására, tanulmányi ösztöndíjra fordítja, és rendezvények támogatására használja.
bál8 bál7A Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Fodor József Élelmiszeripari Középiskola és Kollégium Alapítványának szervezésében megvalósuló szalagavató bált támogatta:
a PICK Zrt., a SOLE MIZO, az Auchan Áruház Szeged, Szegedi Sütödék Kft., Nina’ s Pizza Makó, British Petrol, Prágai Látszerészet Szeged.
Kellemes hangulatban telt az este, a szórakoztatásról a Travel Trió zenekar gondoskodott.
Video összefoglaló és képek az eseményről a honlapunk archívumában találhatók!


2020. február 10 – 2020. február 16-ig 3 pedagógus /Kocsondi Antónia Márta, Bori Zoltán és Vekety László/ az ERASMUS+ pályázat keretében a franciaországi Brestben szakmai tanulmányi kirándulást tett

2020. február 10-én 10-14 óráig a B lépcsőházban nem voltak tanítási órák az OKTV Biológia verseny miatt


francia3francia2francia12020. február 10 – 16-ig 3 pedagógus /Kocsondi Antónia Márta, Bori Zoltán és Vekety László/ az ERASMUS+ pályázat keretében a franciaországi Brestben szakmai tanulmányi kirándulást tesz.


2020. február 16-ánfrancia tanár 1 érkezett iskolánkba a franciaországi partneriskolánkból az Ifac Brestből Mickael Vautier (a képen jobbra) cukrászoktató az ERASMUS+ pályázat keretében.
macaron1 macaron2Egy hetet töltött nálunk.
A jobb oldali képen Telek Tibor (balra) iskolánk cukrászoktatója és Bori Zoltán (középen) programkoordinátor mellett látható.
Vendégünk látogatást tett az iskola cukrász tanműhelyében is, ahol macaront készített a tanulókkal és a szakoktatónkkal, valamint a szegedi A Capella cukrászdában tanulmányi gyakorlaton vett részt.


Az SZKTV első (írásbeli) fordulóján sikeresen továbbjutott Tóth Anikó 11. pék tanuló, Gyöngyösi Patrik és Makán György 11. húsfeldolgozó tanulók.
A következő megmérettetés a pék tanulónak Kiskunfélegyházán lesz, a húsfeldolgozó tanulók Hajdúböszörménybe utaznak versenyezni.
Gratulálunk  a tanulóknak és a felkészítő tanáraiknak!


2020. február 17 – 2020. február 21-ig 3 pedagógus /Fúderné Kovács Zsuzsanna, Kónya Anita, Fodor Gábor/ az ERASMUS+ pályázat keretében a finnországi Tamperében szakmai tanulmányi kirándulást tett


2020. február 21-én 14:00 órától iskolánk adott helyet a Zrínyi matematikaversenynek

2020. február 24-én 10:00 órakor rádiós megemlékezést tartottunk a kommunista diktatúra áldozatairól


2020. február 25-én 10:00-13:00 óráig tartott a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára megyei középiskolásoknak meghirdetett, közös vetélkedője a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Pártkontroll Pol Pot megyében elnevezésű történelmi megmérettetésen idén hat, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi és szegedi diákcsapat mérte össze a kommunista diktatúra időszakával kapcsolatos tudását. A versenynek a kormányhivatal központi épülete adott otthont.
A csapatok első feladatként bemutatták a településük kommunista múltjáról vagy a forradalom helyi emlékeiről készített helytörténeti kutatásukat. Ezt követően egy, ifj. Komócsin Mihály dolgozószobájának mintájára berendezett helyiségben kellett tíz információt összegyűjteniük. Végül pedig egy szituációs gyakorlat keretében történelmi eseményeket játszottak el, például amikor Kádár Jánosék kihallgatták Rajk Lászlót.
A versenyzők munkáját szakértő zsűri értékelte, melynek tagja volt Dávid Szaniszla 1956-os elítélt, Farkas László Róbert, a szentesi Koszta József Múzeum igazgatója, továbbá Zeman Ferenc és Tóth Marcell, a megyei levéltár történészei.
A vetélkedő harmadik helyezettje a szegedi Deák Ferenc Gimnázium csapata lett, második helyen az Eötvös József Gimnázium diákjai végeztek, a megmérettetés fődíját pedig a vásárhelyi Németh László Gimnázium tanulói nyerték el. Iskolánk tanulói oklevelet és ajándékokat kaptak.
Iskolánkat a XII. osztályból Balogh László, Pintér Anita és Ujj Dávid képviselte.
Felkészítő tanáruk: Vekety László
Gratulálunk!

https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/vetelkedo-a-kommunizmus-aldozatainak-emleknapjan-fotok-4998360/


2020. február 28-tól – 2020. április 10-ig 6 tanuló az ERASMUS+ pályázat keretében a franciaországi Brestbe szakmai gyakorlatra utazott