2019. június

2019. június 3-án a MÁTRIX Alapítványtól iskolánk 30 db könyvet kapott ajándékba


2019. június 3-9. Szakmai vizsgák voltak: szóbeli és gyakorlati.


2019. június 4. 10:00 órától rádiós megemlékezést tartottunk a Nemzeti összetartozás napja alkalmából.


2019. június 5-én iskolánk XI. osztályos tanulói – Balázs Dániel, Kiss Ádám, Pintér Anita, Ujj Dávid – a Szegeden megrendezett  “e-Hajtás” Vetélkedőn vettek részt. A 4 helyszínen, 13 állomás feladatait oldották meg, az állomások között kerékpárral kellett közlekedniük a csapatoknak.
Kísérő tanár: Kispéter Olga Aliz


2019.pedagnap3 pedagnap4 pedagnap6 június 5-én Budapesten Magyarország Agrárminisztere a pedagógusnap alkalmából kiemelkedő tevékenysége elismeréseként miniszteri elismerő oklevelet adományozott Vígh Antal és Pamuk Lajos kollégáinknak.
Gratulálunk!


2019. június 10. pünkösd – munkaszüneti nap

2019. június 13-án 14:45-től osztályozó értekezlet volt


2019. június 14-én az utolsó tanítási napon projektnap volt a XI., a 9. HP és 9.PC osztályoknak.
Téma: uniós országok
projektnap08 projektnap07 projektnap05 projektnap03 projektnap02 projektnap01Az esemény nyitásaként Vekety László tanár úr érdekes előadást tartott az Európai Unióról. Utána a XI. osztály bemutatta Hollandiát, a 9. HP osztály Németországot, a 9. PC osztály Olaszországot.
Az ügyes, kreatív tanulók tésztából építették meg a Panteont és a Colosseumot.
A vetélkedő feladatai között volt zászlófelismerés, régi pénzérmék, puzzle és némajáték is.
A foglalkozás végén a pék tanműhely pizzás- és kakaós csigával vendégelte meg a tanulókat.


2019. június 17-én és 18-án érettségi szóbeli vizsgák voltak

2019. június 17-július 12-ig nyári gyakorlatok voltak


2019. június 17-június 21-ig Szakmakóstoló tábor volt a NAK szervezésében 22 fő részére
Szakmakóstol1 Szakmakóstol2A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara “Szakmakóstoló hét” címmel pályaorientációs rendezvényt tartott iskolánkban pék-cukrász szakmákban.
A programban 22 fő vett részt a környező falvakból. Az 5 -7. osztályosok kiválasztását a megyei képzési referensek segítették az iskolák igazgatóinak, valamint pályaorientációs munkatársainak javaslatát figyelembe véve.PCtabor2
A rendezvény a hagyományos pályaorientációs programokkal szemben szakképesítések élményalapú megismerését helyezte előtérbe, ahol  a tanulók kipróbálhatták a munkát, a duális képzésben részt vevő gazdálkodók bevonásával.
Így olyan átfogó ismereteket kaptak az adott szakképesítésről (pék -cukrász), amelyek segítik a tudatos pályaválasztásukat.
PCtabor1A délelőtti szakmai programokat követően ebéd után szabadidős programokon vettek részt a tanulók – önismereti –és csapatépítő játékok, laboratóriumi foglalkozások – érzékszervi bírálati módszerek és vizsgálatok, kézműves foglalkozás – díszdoboz készítése, kincskeresés az iskola területén térkép alapján, sportfoglalkozás – íjászat, labdajátékok, kürtöskalács készítés a családdal együtt.
A táborban tízórait, ebédet és uzsonnát kaptak a résztvevők. A tízórai és az uzsonna pékárui az iskola pék tanműhelyének termékei voltak (kakaós csiga, cukros briós, lekváros táska, pizzás csiga, zsemle stb.).
Minden nap kóstoló csomagot vittek haza a gyerekek azon pék – és cukrászati termékekből, amit aznap készítettek, így a családok is megkóstolhatták a táborban készített finomságokat.


2019. június 20-án 8:00-tól 16:00 óráig beiratkozás volt

2019. június 24-től június 28-ig Kispék tábor volt