2018. szeptember

2018-ban is meghirdette a Magyar Pékszövetségkenyér a Szent István – napi kenyérversenyt. A megmérettetésre három kategóriában – búzakenyér, teljes kiőrlésű kenyér és innovatív kenyér – lehetett nevezni. Iskolánk a teljes kiőrlésű kategóriában két termékkel – tönkölybúzás csodacipóval és rozsvirágkenyérrel-nevezett.
kenyér1A csodacipó – amit az egykori tanulóink, Zelenka Ferenc szakoktató és Pálinkóné Kónya Anita pék szakmunkás közösen fejlesztettek ki- harmadik díjat nyert. Ennek a helyezésnek azért van nagy jelentősége, mert még nem volt példa arra, hogy szakképző iskola induljon ezen a versenyen. kenyér2Az eredmény tanúsítja, hogy intézményünkben a szakmai alapok elsajátíttatása mellett az innovációra is nagy hangsúlyt fektetünk. Célunk az, hogy nálunk olyan tanulók végezzenek pékként, akik nemcsak az alapvető termékeket tudják elkészíteni, hanem alkalmasak újak kifejlesztésére is.
Gratulálunk az eredményhez!


2018. szeptember 3-án 8:00 órakor tanévnyitó ünnepséggel vette kezdetét iskolánkban a 2018/2019-es tanév. A Himnusz elhangzása után az ünnepélyes iskolazászló bevonulásával kezdődött a műsor, amelyben szerepeltek iskolánk tanulói: évnyitó 1Sárközi Enikő, Sipka Erika XII. osztályos tanulók, Stul Nikolett, Szép Noémi 11. pék osztályos tanulók.
Ünnepi beszédet mondott Dombovári Tamás igazgató úr.
A 2017/2018-as tanévben kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkáért alapítványi könyvjutalomban részesült: Búcsú Péter 10. húsfeldolgozó osztályos tanuló, Gyöngyösi Patrik 9. húsfeldolgozó osztályos tanuló, Szép Noémi 10. pék osztályos tanuló, Németh Jenő 9. pék osztályos tanuló és Kovács Mihály XI. osztályos tanuló.
évnyitó 2Iskolánk is jutalmazta  könyvutalvánnyal a kiemelkedő tanulmányi eredményért és közösségi munkáért tanulóinkat: Makán György, Felvidéki Zoltán és Ilia Ádám 9. húsfeldolgozó osztályos tanulók, Gémes Martin és Sárközi Enikő XI. osztályos tanulók, Kocsis Emese 9. pék osztályos tanuló, Stul Nikolett, Kádas János és Muhi László 10. pék osztályos tanulók, Furák Erika, Furák Alexandra, Sárközi Erika 10. húsfeldolgozó osztályos tanulók. Az iskolazászló kivonulásával és a Szózat elhangzásával zárult a műsor.


adapt_nap82018. szeptember 4-én és 5-én adaptációs napok voltak a 9. évfolyam tanulói számára.
Az új diákok megismerkedtek az iskolával, a tanáraikkal, és a közösségépítő foglalkozásokon az osztálytársak is közelebb kerültek egymáshoz.
Az eseményről készült képek elérhetők a honlapunk archívumában, vagy a képre kattintva.


2018. szeptember 3–7-e között megtörtént a bemeneti mérés a 9. évfolyam diákjainak.


2018. szeptember 7-ig minden tanuló kézhez kapta tankönyveit a könyvtárból.


2018. szeptember 18-án a 9. pék-cukrász osztály, szeptember 19-én a 9. pék-húsfeldolgozó osztály a nagyszünetben játékos feladatokat kap a Diákönkormányzat vezetőségétől.golya04
A tanulók élvezték a játékot: bekötött szemmel a lisztet ki kellett fújni a tányérból, a jutalom a tányérban lévő csoki, majd bekötött szemmel kellett egymást tejföllel megetetni műanyag pohárból műanyag kiskanállal.
2018. szeptember 20-án 14:30-tól az osztályok a Dugonics téren, Kárász utcán, Klauzál téren folytatták a játékos feladatok megoldását: szlalomozás rollerral cumival a szájban, kézen állva ivás bögréből, fogmosás Gulyáskrémmel, tojás átvezetése a nadrágszáron át, békaügetés, Boci, Boci tarka dal éneklése, múmiába tekerés, aláírásgyűjtés a járókelőktől…
golya132018. szeptember 21-én nagyszünetben az eredményhirdetést követően (a két osztály teljesítménye döntetlen lett), az eskü letétele után Kocsondi Antónia Márta igazgatóhelyettes pék lapáttal felavatta a 9. évfolyam tanulóit, így most már iskolánk teljes jogú tagjai lettek.
Lebonyolításban segített Csóti Ildikó tanárnőnek Stul Nikolett, Szép Noémi 11. pék osztályos tanuló, Felvidéki Zoltán, Gyöngyösi Patrik, Ilia Ádám, Makán György 10. húsfeldolgozó-pék osztályos tanulók, Kusztovszki Máté XI. osztályos tanuló.
További képek a honlapunk archívumában tekinthetők meg!


2018. szeptember 24-én Fogadó órák és Szülői értekezletek voltak iskolánkban.


2018. szeptember 25-én projektnap volt 8:00-tól 13:00 óráig. Téma „A világ legnagyobb tanórája” – a globális célok feldolgozása tematikus órák keretében.VLT1 A programban iskolánk minden tanulója részt vett.
A tanórák anyaga: Műkaják, Megújuló energiaforrások,VLT2 VLT5Víz – Ivóvíz – Szennyvíz, Idegen szavak a globalizált világban, Újrahasznosítás, Hogyan jutunk iskolába?, Netes álhírek, napelemes autó és krumpli óra készítése, póló újrahasznosítása.
A témák feldolgozását osztályfőnöki órával vezettük be, és a program lezárása is osztályfőnöki óra keretében történt.


Iskolánk nevezett a “Keressük Tápé legfinomabb süteményét!”S4 pályázatra. A Heller Ödön Művelődési Ház és a Tápai Búcsú alkalmából
2018. szeptember 28-án rendezték a süteménysütő versenyt. Kategóriák: édes, sós sütemény és külön kategória a krumplis lepény volt. A versenyen induló tanulóink: Elekes Edina, Muhi László, Stul Nikolett, Sárközi Erika 11. pék osztályos tanulók, Trucz Dzsenifer 9. pék-cukrász osztályos tanuló.
S2 S1 S7Elért eredmények:
Krumplis lepény ifi kategóriában Elekes Edina 1., Muhi László 2. helyezés