2018. március 7 – 9. között rendezték meg a 2017/2018-as tanévben a Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében.
Színhely: FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Budapest.
Iskolánkat Balogh László 12. húsfeldolgozó osztályos tanuló képviselte.
Elért eredmény: 2. helyezés,
A legjobb Termékgyártó-díj elnyerése, és
100 %-os szóbeli teljesítmény
Felkészítő tanárai:
Harmatosné Ráczi Erika húsipari technológia; Kocsondi Antónia Márta igh. szakmai számítás; Csapiné Eperjesi Melinda szakmai gépek és munkavédelem; Vekety László vállalkozási és gazdasági ismeretek; Klippel Renáta némettanár; Vígh Antal szakoktató
Gratulálunk az elért eredményhez!
2018. március 10. (szombat) tanítás nélküli munkanap volt
2018. március 12-én (hétfő) 16:00-17:00 óráig fogadó órát tartottunk
2018. március 12-én (hétfő) 17 órától osztály szülői értekezletek voltak
2018. március 14-én (szerda) 7. órában (12:55-től) megemlékeztünk az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről a tornacsarnokban – Ünnepi öltözet és kokárda viselése kötelező. A 8. órák elmaradtak.
2018. március 15. Nemzeti ünnep volt
2018. március 16. Pihenőnap volt
2018. március 20 – 22. között rendezték meg Budapesten a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában a Pék Szakma Kiváló Tanulója Versenyt.
Iskolánkat Sipka Andor Richárd 11. pék osztályos tanuló képviselte.
Elért eredménye: 6. helyezés
Felkészítő tanárai: Ferencvári Dóra, Sarró András szaktanárok és Zelenka Ferenc szakoktató
Gratulálunk az elért eredményhez!
2018. március 21-én nemzetközi rendezvény volt délután iskolánkban, az erdélyi, a finn és a magyar gasztronómia és kultúra találkozásának jegyében.
2018. március 5 – 30-ig
2 finn – Tamperéből érkezett – pék-cukrász tanuló tartózkodott iskolánkban az ERASMUS + pályázat keretében. Gyakorlati helyük 1 hétig az iskolánk tanműhelye, majd Deszken a Vörös–Szekfű Cukrászda és Étterem volt.
2018. március 19 – 23. a „Határtalanul” program keretében láttunk vendégül Erdélyből Csíkszeredából egy csoportot.
Az egy hét alatt sok programon vettek részt: gyárlátogatás a PICK Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt.-ben, PICK Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban, gyakorlat az iskola pék,-cukrász,- és hústanműhelyében, városlátogatás, séta a Vadasparkban, majd 2018. március 21-én nemzetközi rendezvény az erdélyi, finn és magyar gasztronómia és kultúra találkozásának jegyében.
Az erdélyi csoport tagjai és iskolánk tanulói sok élményben gazdagodtak, és szakmai tapasztalatokat szereztek.
2018. március 25-én hazaérkeztek tanulóink a franciaországi Brestből a 6 hetes szakmai gyakorlatról.
Az ERASMUS+ pályázat keretében a franciaországi szakmai gyakorlat szerepe a helyi sajtóban.
A képen Márta Katalin 11. pék osztályos tanulónk látható.
2018. március 29 – április 3. tavaszi szünet volt.
Utolsó nap: március 28. (szerda) / első nap: április 4. (B hét szerda)