2018. Június

2018. június 1-jén megtekintették a tanulók az írásbeli érettségi dolgozatokat


2018. június 1-jén csatlakoztunk a “Zöldenjobb” elnevezésű mozgalomhoz!
Zöld pólóAz Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés célja, hogy elősegítse az italos kartondobozok gyűjtését és újrahasznosítását. A szervezet a Környezetvédelmi Világnaphoz (június 5.) kapcsolódva ”Zöldenjobb” elnevezéssel mozgalmat indít, melyhez iskolánk is csatlakozott.
2018. június 1-jén pénteken egy zöld póló vagy zöld felsőrész viselésével fejeztük ki a környezettudatosság iránti elkötelezettségünket és a mozgalomhoz való csatlakozásunkat. Tegyünk lépéseket a környezettudatos szemléletmódért, az italos kartonok szelektív gyűjtéséért, egy élhetőbb környezetért!


2018. június 4. 10:00 A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartottunk megemlékezést


2018. június 7-én a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Védőnői Alapellátási Egységének iskolaegészségügyi feladatokat ellátó védőnői évente szerveznek – immár 9. alkalommal – HAJTÁS címmel akadályversenyt az általános és középiskolások számára. Az idei versenyt iskolánk felajánlása révén, az intézmény területén tartották, FEL-HAJTÁS címmel. 26 csapat vett részt. A Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola is versenyzett 1 csapattal, melyet Sarró András szaktanár készített fel. Csapatunk tagjai: Gecse Henrietta, Sárközi Enikő XI. osztályos tanulók, Szép Noémi 10. pék osztályos tanuló és Gémes Szabolcs 9. pék osztályos tanuló. Az esemény fő szervezője Patik Edit védőnő.
A szinte már hagyománnyá vált akadályversenyt az idén a REKREÁCIÓ (jó közérzet, a jól-érzés, jól-lét) jegyében állították össze, szellemi és ügyességi feladatokkal. A HAJTÁS vetélkedőt közel egy évtizede azzal az elgondolással indították el, hogy az ifjúság, egészséges életmódra nevelését játékosan, mozgással egybekötve fejlesszék, hiszen az iskolavédőnő egyik legfontosabb, preventív feladata az egészségfejlesztés, egészségnevelés. A HAJTÁS versenyek az évek során több, az egészséggel foglalkozó tematikus rendezvényt foglaltak magukba: SHOW-HAJTÁS, VÍZ-HAJTÁS, LÉG-HAJTÁS, FŐ-HAJTÁS, GYORS-HAJTÁS, VAD-HAJTÁS, RÁ-HAJTÁS. A fiatalok láthatóan tevékenyek, lelkesek, kreatívak voltak a feladatok elvégzése során. A versenyre 4 fős csapatok neveztek az általános és középiskolákból. 26 csapat jelentkezett. A vetélkedő végén külön díjazásban részesültek a jelenlévők. A díjakat támogatóink biztosították, többek között a Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola is répatortával díjazta a résztvevőket.
A Délmagyarország is beszámolt az eseményről:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/stresszkezeles_vetelkedovel_-_galeria/2562928/


Júniusban a következő szakmai vizsgákat tartottuk:
2018. június 4.   húsfeldolgozó komplex gyakorlati és szóbeli
2018. június 5.   pék komplex gyakorlati
2018. június 6.   pék komplex szóbeli
2018. június 7.   sütő-cukrász szaktechnikus gyakorlati
2018. június 8.   sütő-cukrász szaktechnikus szóbeli


2018. június 15-én pénteken 3 osztályfőnöki óra volt, utána VAKÁCIÓ!nyári gyakorlat 1 nyári gyakorlat 2

2018. június 18-án megkezdődtek a nyári gyakorlatok iskolánk tanműhelyeiben.
2018. június 18-án és 19-én megtartottuk a szóbeli érettségi vizsgákat.

2018. június 21-én (csütörtökön) 8:00-16:00 óráig beiratkozás volt.

2018. június 22-ig bizonyítványosztás volt az osztályfőnökkel előre egyeztetett időpontban.


2018. június 25 – 29. a Kispék tábor 1. turnusa volt.

2018. július 2 – 6. a KisPék tábor II. turnus


Ebben a hónapban csatlakoztunk a ” Műanyagmentes július ” programhoz.