2017. február

2017. február 3-án 18:00 órakor a szegedi Vármegye Étteremben kezdődött iskolánk végzős diákjainak hagyományos szalagtűzése, majd a bál.
A szalagtűzés megható pillanatának a tanulók szülei, vendégei, tanárai, diáktársai is részesei lehettek.
A műsorközlő – Matuszka Nikolett XI.B osztályos tanuló – köszöntötte a jelenlévő szülőket, vendégeket, pedagógusokat, felkérte a végzős tanulók képviselőit, Bálint-Búzás Lindát, Kocsis Márkot és Sárközi Enikőt, tűzzék fel a szalagot az igazgatóság tagjainak.
Dombovári Tamás igazgató úr az osztályfőnököknek tűzött szalagot. Az osztályfőnökök a tanulóknak tűzték fel a szalagot, amely jelképezi, hogy már csak néhány hónap van a vizsgákig, elérkezett a megmérettetés, számonkérés ideje. lassan búcsúzni kell az önfeledt diákévektől.
Utána a végzős osztályok szalagtűzése és az osztályfényképezés következett:
13. pék-cukrász osztály, osztályfőnök: Antal Bernadett
11. pék osztály, osztályfőnök: Juhász Edit
11. húsfeldolgozó –pék osztály, osztályfőnök: Vincze Tamás
XIV. élelmiszer-ipari technikus osztály, osztályfőnök: Dr. Kovács Márta
Az ünnepélyes szalagtűzés után iskolánk igazgatója, Dombovári Tamás mondott ünnepi beszédet, és megnyitotta a bált.
A végzős tanulók nyitótánca bécsi keringő volt. Koreográfiát összeállította és a táncot betanította: Csapiné Eperjesi Melinda és Vekety László iskolánk tanárai.
A táncot bemutatta: Bácskai Ivett, Dicső Xénia, Jáksó Katalin, Kiss Ádám, Király Norbert,Kocsis Márk, Korom Norbert, Krátki Szandra, Kugel Richárd, Müller Dóra, Pomázi János, Szabó Csaba, Tősér Viktória, Váczi Ivett.
A táncosok a bemutató után felkérték tanáraikat, szüleiket, testvéreiket is egy keringőre.
A vendégek táncoltak, vacsoráztak, beszélgettek.
Vacsora előtt a 13. pék-cukrász osztály osztálytánca szórakoztatta a vendégeket. A műsorszámban az osztályfőnök, Antal Bernadett is fellépett.
A bál zárása előtt igalommal várták a jelenlévők a tombolasorsolást.
Az ajándékokat az iskola tanárai, dolgozói, valamint fő támogatóink (PICK Zrt., a Varga Pékség 95 Kft.,  az AUCHAN Szeged , a Csongrád Megyei Agrárkamara, az iskola pék –és cukrász tanműhelye, a Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola és a Fodor József Élelmiszeripari Középiskola és Kollégium Alapítványa) ajánlották fel.
A tombolajegyekből befolyt összeget iskolánk alapítványa a tanulók jutalmazására, tanulmányi ösztöndíjra fordítja.
Kellemes hangulatban telt az este, a szórakoztatásról a Travel Trió zenekar gondoskodott.
A Délmagyarország oldalán megjelent galéria a szalagozó bálunkról az alábbi linken található:
http://www.delmagyar.hu/kepek/a_fodor_jozsef_szakkepzo_szalagavatoja_csillogo_bali_ruhakban_es_feher_kopenyben_is_hoditottak_a_vegzosok/2050932/3160482/


2017. február 11-én IVK Rally Csongrád megyében.
IVK Rally96 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szülinapi rendezvényén vett részt iskolánk XI.A és XI.B osztály tanulóinak egy-egy csapata.

Vöröskereszt 1 Vöröskereszt 4 Vöröskereszt 5
Az SZKTV előtti utolsó megmérettetés helyszíne a budapesti Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakiskola és Kollégium volt 2017. február 15-én. A budapesti versenyzők mellett részt vettek a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, és iskolánk diákjai is.
Intézményünket Kocsis Márk és Gémes Martin 11. húsfeldolgozó osztály tanulói képviselték.
Vígh Antal szakoktató kísérte el őket.
Eredmények: Kocsis Márk 1. helyezést ért el, Gémes Martin 5. helyezett lett.
Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészítő tanáraiknak és a versenyt rendező iskolának is!
Február 16-án Kocsis Márk és Gémes Martin 11. húsfeldolgozó osztályos tanulók a versenyfelkészülést bolti gyakorlattal folytatták a Mars téri Coopter-Plus Kft. üzletében.
A versenyről és a húsbolti gyakorlatról készült képek itt a honlapunk galériájában láthatók!


2017. február 17-én a Zrínyi Ilona Matematikaverseny helyszíne volt iskolánk.


2017. február 19 - február 22-ig finn oktatók látogattak iskolánkba. A vendégekkel látogatást tettünk a Novoth Hús Kft-nél Tataházán, majd egy magángyűjteményt néztünk meg Sándorfalván.
Köszönjük a szíves vendéglátást!


2017. február 22 - március 18-ig 2 finn húsfeldolgozó tanuló tölti gyakorlatát iskolánk vendégeként a tanműhelyben, a PICK Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt-ben és a Fovata-Trade Kft-ben.


2017. február 24-én 10:00 órakor rádiós megemlékezés volt a kommunista diktatúra áldozatairól.


2017. február 27-én indult 6 tanulónk a franciaországi Brestbe 6 hetes szakmai gyakorlatra az ERASMUS + pályázat keretében. Képes beszámoló az ARCHÍVUMban tekinthető meg!