2016. október

2016. október 3-án írásbeli szakmai pótvizsgák voltak húsfeldolgozó és pék szakmákban.

2016. október 6-án rádiós megemlékezés volt az aradi vértanúk napja alkalmából.


2016. szeptember 25 – 2016. október 8–a között iskolánkban 11 tanuló (5 pék és 6 húsfeldolgozó) és 1 kísérő tartózkodott a franciaországi Brestből. Szakmai gyakorlaton vettek részt az Auchanban, a Szeged Nova áruházban, a PICK Szeged Zrt.–ben és iskolánk tanműhelyeiben. Szabadidős programok is színesítették napjaikat. Látogatást tettek a Parlamentben, az Aquaparkban, kilátogattak a PICK Szeged edzésére, ahol a diákok személyesen találkozhattak a játékosokkal. „Francia diákok sütöttek a MOL-PICK Szegednek” címmel jelent meg egy cikk a Délmagyarország című napilapban, a cikk itt olvasható:
http://www.delmagyar.hu/sport/francia_diakok_sutottek_a_mol-pick_szegednek/2492200/

2016. október 7-én találkoztak, és együtt ebédeltek Szegeden a francia nagykövettel is.


2016. október 6-án 14:00 órától francia nap (a francia tanulók gyakorlatának zárása). Ezen az eseményen részt vettek a francia diákok, a kiutazó 3 kollégánk, a vezetőség, a nemzetközi kapcsolatok munkacsoport, a már Franciaországban járt tanulóink és a tavasszal kiutazni készülő diákjaink, az Auchan, a Szeged Nova áruház és a PICK Szeged Zrt. képviselői, valamint Eric Blin Franciaország tiszteletbeli konzulja.

francia08 francia06 francia04

A francia tanulók hazájuk jellegzetes pék- és húsipari termékeit készítették el.
A gyakorlati helyek képviselői és a francia tanulók beszámoltak az itt eltöltött időről, tapasztalatokról, közös élményekről.
A jövőbeni együttműködést mindkét fél szorgalmazta, mindenki elégedettségének adott hangot a rendezvény végén.


2016. október 10 – 2016. október 14-e között iskolánk 3 tanára szakmai tanulmányi úton vett részt a franciaországi Brestben az Erasmus + program keretében


2016. október 10-én tanítás nélküli munkanap volt.

2016. október 12-én 14:30-tól nyílt napot tartottunk az iskolában.

2016. október 14-én a Gedói Általános Iskola 2 osztálya iskolánk tanműhelyeiben tett látogatást, és megkóstolták termékeinket is.


2016. október 15-én (szombaton) rendezték meg Budapesten a „Kenyér Világnapja” alkalmából a XV. országos pék hagyományőrző versenyt a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában.
Az elkészítendő termékek: vízen kullogó, Ferdinánd  kalács és kulcsos kalács volt.
A Hagyományőrző versennyel párhuzamosan került megrendezésre a III. POZSONYI KIFLI sütő verseny, melyen az országból 10 iskola vett részt, iskolánkat Kovács Zsanett 11. pék osztályos tanuló képviselte. 4-es rajtszámmal versenyzett.

2016HagyOrz132016HagyOrz172016HagyOrz20

5. helyezést ért el.

Ajándékcsomagokat, érmet, elismerő oklevelet kapott.

Ez a verseny most az Észak-alföldi Régió termékeiből válogatott. Szlovákiából, Pozsonyból érkezett cukrászmester volt a zsűri elnöke.
Díjakat adott át a jászkun várkapitány is.
Felkészítő tanár: Zelenka Ferenc szakoktató
Gratulálunk!
Honlapunk ARCHÍVUMában további képek találhatók az eseményről: galéria


2016. október 17-én gyakorlati és szóbeli szakmai pótvizsgák zajlottak húsfeldolgozó és pék szakmákban.


2016. október 18-án 24 fő érkezett iskolánkba kóstolóval egybekötött tanműhely látogatásokra a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.


2016. október 20-án 9:00-től 12:00 óráig véradás volt a zsibongóban.


börze2 börze3börze42016. október 20-án és 21-én Pályaválasztási napok 2016 rendezvényen vettünk részt az IH Rendezvényközpontban.


2016_56os092016_56os072016_56os032016. október 21-én 10:00 órakor ünnepséget tartottunk az 1956-os forradalom és
szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a tornacsarnokban.


2016. október 29-én 10:00 órakor a Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola fennállásának 60. évfordulóját ünnepeltük.60eves21

Erről az eseményről készült képek az archívumban tekinthetők meg: