2016. március

Húsvéti készülődés a tanműhelyben:

húsvéti_pék1 húsvéti_pék2 húsvéti_pék3

2016. március 24 – 29-ig tavaszi szünet / utolsó tanítási nap: 2016. március 23. szerda;
szünet utáni első tanítási nap 2016. március 30. szerda „A„ hét /



2016. március 22-én iskolánk cukrász tanműhelyében a Délmagyarország című napilap megbízásából kalács kóstolás volt. Bálint-Búzás Linda, Dicső Xénia és Magyarfi Csilla 12. pék-cukrász osztályos tanulók Urbán Miklós szakoktatóval tesztelték a húsvéti ünnep régi  hagyományra visszatekintő termékét.

A cikk és a Képgaléria megtekinthető az alábbi linken:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/legjobban_a_sos_kalacs_izlett_a_pektanoncoknak/2468476/


2016. március 17-én az Auchan Áruház számára készítettünk a húsvét jegyében dekorációt.
A kiállítás iskolánk termékeiből 2016. március 26-ig volt megtekinthető.


2016. március 12-én iskolánk csapata is benevezett a Széchenyi téren megrendezett
VII. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál Böllérversenyére.
A „FODOR ÁSZOK” csapatát Kádár-Németh János, Vígh Antal szakoktatók, Calbert László a hústanműhely dolgozója és diákjaink: 11. húsfeldolgozó osztályból Andula János és Zsemberi Mihály, 10. húsfeldolgozó osztályból Gémes Martin, Szabó György, Tarr Flórián képviselték.

böllérversenyböllérverseny1böllérverseny2

Vígh Noémi, Vígh Antal szakoktatónk lánya segített az elkészített finomságok tálalásában, kiosztásában, aki a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola turisztika szakán a 9. évfolyamon tanul.

böllérverseny3 böllérverseny4 böllérverseny5

Feladat: egy fél sertés feldolgozása
Reggelire hagymás  sült vérrel , sült debrecenivel, friss kenyérrel, savanyú uborkával , kora délután sült hurkával és kolbásszal kínálták a fesztiválra kilátogató szegedieket.
15:00 órakor kezdődött az elkészített termékek zsűrizése. A csapat Emléklapot vehetett át a zsűritől a 17:00 órakor kezdődő eredményhirdetésen.

Az eseményen résztvevő minden kollégánknak és tanulóinknak köszönjük a munkáját!

Gratulálunk!
böllérverseny6


2016. március 11-én 10:00 órakor megemlékezést tartottunk az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről a tornacsarnokban.
Megjelenés: ünnepi öltözetben / kokárda viselése kötelező volt!


2016. március 11-én iskolánkból 30 pék és cukrász tanuló utazik Budapestre a Syma Rendezvényközpontba a BaGatech 2016. Nemzetközi Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításra.
Kísérőtanár: Ferencvári Dóra és Urbán Miklós

01 Tanulmányi kirándulás 2016 05 Tanulmányi kirándulás 2016 10 Tanulmányi kirándulás 2016

 

 

 

 


2016. március 10-én az iskola udvarán két gyönyörű fenyő csemetét ültettek végzős diákjaink.
A fákat Kálmán Tünde 12. húsfeldolgozó-pék osztályos tanuló ajánlotta fel.

fa_ültetés
A faültetés a Zöld Nyom – Ökoiskola program keretében valósult meg, hagyományteremtő szándékkal azért, hogy a ballagás után is „ nyom”ot hagyjanak iskolájukban tanulóink.


2016. március 7 - 2016. március 10.  Pék-cukrász SZKTV -t rendeztek Székesfehérváron.
Iskolánkat a 13. pék-cukrász osztályból Kucsera Zoltán és Viski Dávid képviselte.
Elért eredmény:
Kucsera Zoltán      16. helyezés
Viski Dávid             17. helyezés

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!


2016. március 7- 2016. március 10. között iskolánkban a 9. évfolyam tanulóinak projekthét volt.
Téma:  Fűszer– és gyógynövények
Az adott héten a különböző tanítási órákon ismerkedtek a diákok a fűszer-és gyógynövények fajtáival, felhasználásukkal, alkalmazásukkal a mindennapokban.
A fűszerek, amik elsősorban az ételek elkészítésekor a konyhában kerülnek elő, nem volt ismeretlen számukra.
A gyógynövények közül a kamilla volt a legismertebb.
A projektzárón az osztályok ismertették azon növények felhasználást, jótékony hatását, amelyeket az iskola udvarán elhelyezett növényládákba ültettek.

2016projekthet22016projekthet1 2016projekthet3

 

 

 

 

Majoránna, koriander, kamilla, citromfű, borsmenta, csipkebogyó, gyermekláncfű, ligetszépe magok növekedését lehet figyelemmel kísérni a tanév során. A projektben résztvevő osztályok locsolják, gondozzák a fűszer-és gyógynövényeket.
2016projekthet4Projektzárás: 2016. március 10-én 14:45-től


2016. március 7-én Véradást rendeztünk 9:00-12:00 óra között a zsibongóban

2016. március 5. (szombat!) tanítási nap volt – “A” hét hétfő (a 7-8. óra elmaradt)!


2016. március 1. és 2016. március 5. között a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola szervezte meg pék szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. Iskolánk tanulója,
Szabó Enikő (11. P) megnyerte az írásbeli, szóbeli és gyakorlati részekből álló versenyt!
Ezzel együtt – a 24 induló közül egyedül – teljesítette a szakmai vizsga követelményeit jeles eredménnyel, azaz felszabadult. Az 1. helyezés mellett Enikő megkapta a Legjobb termékgyártónak járó serleget, s nemcsak magának, hanem iskolánknak is dicsőséget szerzett: elhozhattuk a Kiváló gyakorlati oktatásért járó vándorserleget.

Enikő1b Enikő3 Enikő2b

Gratulálunk Enikőnek és felkészítő tanárainak!

A Délmagyarország cikke itt olvasható:
http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/eniko_az_orszag_legjobb_pektanuloja/2467759/