2016. Január

2016. január 29-én Kiskunfélegyházán a végzős húsipari termékgyártó szakképző iskolai tanulóknak regionális versenyt rendeztek, ahol budapesti, helyi és szegedi diákok mérték össze tudásukat az országos verseny előtt.
Írásbeli, gyakorlati és szóbeli feladatok alapján iskolánk tanulói az alábbi helyezéseket érték el:
Zsemberi Mihály              1. helyezés
Zerza Dániel                     8. helyezés
Andula János                    9. helyezés
Gratulálunk tanulóinknak és a felkészítő tanáraiknak!

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/a-regio-legjobb-hentesei-versenyeztek-649308


2016. január 29-én 18:00 órakor a szegedi Üvegvár Étteremben kezdődött iskolánk végzős diákjainak hagyományos szalagtűzése, majd a bál. A szalagtűzés megható pillanatának a tanulók szülei, vendégei, tanárai, diáktársai is részesei lehettek.
A műsorközlők – Sipos Fanni, Csajkás Nikolett XIII. élelmiszer-ipari technikus tanuló – köszöntötte a jelenlévő szülőket, vendégeket, pedagógusokat, felkérte a végzős tanulók képviselőit, tűzzék fel a szalagot az igazgatóság tagjainak.
Dombovári Tamás igazgató úr az osztályfőnököknek tűzött szalagot.
Ezután a 11. húsfeldolgozó – osztályfőnök: Vekety László, a 11. pék – osztályfőnök Mucsi Mária, a 12. húsfeldolgozó-pék – osztályfőnök Fuderné Kovács Zsuzsanna, 13. pék-cukrász – osztályfőnök Pamuk Lajos és a XIV. élelmiszer-ipari technikus – osztályfőnök Dr. Kovács Márta / osztályfőnök helyettes Ferencvári Dóra – osztályok tanulóinak az osztályfőnök tűzte fel a szalagot, amely jelképezi, hogy már csak néhány hónap van a vizsgákig, elérkezett a megmérettetés, számonkérés ideje. Lassan búcsúzni kell az önfeledt diákévektől.
Az ünnepélyes szalagtűzés után iskolánk igazgatója, Dombovári Tamás mondott ünnepi beszédet, és megnyitotta a bált.bál
A végzős tanulók nyitótánca bécsi keringő volt. Koreográfiát összeállította és a táncot betanította: Csapiné Eperjesi Melinda és Vekety László iskolánk tanárai.
A táncot bemutatta: Farkas Kinga, Kugel Richárd, Kucsera Zoltán, Viski Dávid, Turcsik Krisztina, Tóth Gabriella, Gera Pál, Gábor Szabó Emese, Ákim Daniella, Erdélyi Róbert, Matuszka Nikolett, Mester Katalin, Kovács József, Varga Erika, Szabó Enikő, Albecz Benjamin, Kiss Ádám, Korsós Attila. A táncosok a bemutató után felkérték tanáraikat, szüleiket, testvéreiket is egy keringőre. A vendégek táncoltak, vacsoráztak, beszélgettek.

Vacsora előtt a 13. pék-cukrász osztály osztálytánca szórakoztatta a vendégeket. A műsorszámban az osztályfőnök, Pamuk Lajos is fellépett.
A bál zárása előtt igalommal várták a jelenlévők a tombolasorsolást. Az ajándékokat az iskola tanárai, dolgozói, valamint fő támogatóink ( PICK Zrt., KNORR, Unilever Magyarország Kft., a Varga Pékség 95 Kft. és az iskola pék – és cukrász tanműhelye) ajánlották fel.
A tombolajegyekből befolyt összeget iskolánk alapítványa a tanulók jutalmazására, tanulmányi ösztöndíjra fordítja.
Kellemes hangulatban telt az este, a szórakoztatásról a Travel Trió zenekar gondoskodott.