2015. március

2015. február 25 - március 5-ig projekthét volt a 11. évfolyam tanulói számára                                                             Téma: Szeged

2015. március 2-án elindult iskolánk 6 tanulója a franciaországi Brestbe 6 hetes szakmai gyakorlatra az ERASMUS + program keretében. Útjukról rövid beszámoló itt olvasható.

2015. március 3 – 6. között Nyíregyházán került megrendezésre a Pék Szakma Országos Szakma Kiváló Tanulója verseny, amelyen Ferkovics Gabriella 12. pék osztályos tanuló képviselte iskolánkat.

2015. március 9-én 16:00-17:00 óra között a fogadó órát és 17:00 órától osztály szülői értekezletet tartottunk!

2015. március 12-én 14:45-től projektzáró rendezvény volt a 11. évfolyam tanulóinak

2015. március 13-án 10:00-kor a tornateremben megemlékezést tartottunk az 1848-as forradalom napjáról – Nemzeti ünnep. Megjelenés ünneplő ruhában, kokárda viselése kötelező!


2015. március 16-20. között Pék-Cukrász Szakma Országos Szakma Kiváló Tanulója versenyt rendeztünk. Iskolánkat Papp Babett 13. pék-cukrász osztályos tanuló képviselte.
A versenyen résztvevők névsora és felkészítő tanáraik neve itt olvasható.
Részletes beszámoló a pék-cukrász versenyről.
A helyezettek és a különdíjasok nevei rákattintva olvashatók.
A versenyről képes beszámolót közölt a PÉKMESTER: A Magyar Pékszövetség Hivatalos Lapja a XXV. évfolyam 5. számában. A cikket a ITT olvashatja.

2015. március 19-20-án tanítás nélküli munkanap volt.


2015. március 22-én finn cukrász tanuló érkezett iskolánkba szakmai gyakorlatra:
Laura Jarvensivu március 23. és április 24. között tölt el 5 hetes cukrász gyakorlatot iskolánk szervezésében Szegeden.  A finn tanuló, a tamperei partnerintézmény felnőtt cukrász szakképzésében vesz részt. Az 5 hetes gyakorlatot iskolánk cukrász tanműhelyében, a Hansági Ferenc Szakiskolában, illetve a deszki Vörös Cukrászatban tölti el.


2015. március 24-25-én került megrendezésre Budapesten az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny II. fordulója, amelyre iskolánkból Árvai Henrietta Fruzsina XIV. osztályos élelmiszeripari technikus jutott be. Az I. fordulón iskolánkból 6 tanuló indult.


2015. március 30-án 15:00 órától Állásbörze volt az iskolában a végzős tanulóknak
További információ az eseményről itt olvasható !

A – szándékaink szerint – hagyományteremtő rendezvény célja az volt, hogy segítséget nyújtson tanulóinknak a munkaerőpiacon való érvényesülésben, illetve hogy megismerhesse egymást munkaadó és leendő munkavállaló.

Az esemény első részében a munkaügyi központ két képviselője adott hasznos tanácsokat a diákoknak arról, hogyan zajlik az álláskeresés, mire érdemes figyelni, mi az, amit mindenképpen tudni kell. Ezután a tanulók a jelen lévő élelmiszeripari cégek képviselőivel beszélgethettek. Meghívásunkat Balázs András, a Flamand Pékáru Kft., a PICK Szeged Szalámigyár és Húsüzem ZRt., a Gorzsai Húsüzem és a Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. fogadta el. Mind a cégek, mind a diákok részéről pozitív volt a visszajelzés, így a jövőben is folytatjuk ezt a kezdeményezést.