2015. január


bp1

bp32015. január 13-án iskolánk legjobb tanulói jutalomkiránduláson vettek részt Budapesten. Ellátogattunk a Fővárosi Állat-és Növénykertbe, majd megtekintettük a Földművelésügyi Minisztérium meghívására a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Herman Ottó kiállítását.

bp2Az érdekes tárlatvezetés révén megismerkedhettünk a híres tudós munkásságával, az ezt követő játék segítségével pedig színes egyéniségével is. A minisztérium támogatásának köszönhetően diákjaink hideg élelmet is kaptak az útra. A tanulóink és a kísérőtanárok élvezték a programokat, sok hasznos információval, élménnyel gazdagodtak.


2015. január 16-án Kiskunfélegyházán a Dél-alföldi régió legjobb hentes tanulói mérték össze tudásukat. Az eseményről beszámolt a Bács-Kiskun megyei Petőfi Népe napilap is, amely írása az alábbi link alatt olvasható: http://m.baon.hu/cikk/591167 A megmérettetésen iskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el: 5. helyezett lett Kovács Árpád 12. H 6. helyezést ért el Kis János     12. H 7. helyen végzett Lázár Tamás 12. H Gratulálunk!


szalav12015. január 23-án rendeztük meg iskolánkban a hagyományos szalagtűző műsort és a szalagozó bált. Az idei tanévben először a bál helyszínén került sor a szalag feltűzésére, így ennek a megható pillanatnak a szülők, a tanulók meghívott vendégei is részesei lehettek. A bál megnyitására a műsorközlő Dombovári Tamás igazgató urat kérte fel.
Az ünnepi beszéd után a szalagot az osztályfőnököknek igazgató úr tűzte fel, a tanulóknak pedig saját osztályfőnökük.szalav2

Szalagot kapott a 12. HP osztály, osztályfőnökük: Lipták Zoltán 12. H osztály, osztályfőnökük: Majoros József 13. PC osztály, osztályfőnökük: Csóti Ildikó XII. szakközépiskolai osztály, osztályfőnökük: Csabáné Neogradi Irén XIV. élelmiszer-ipari technikus osztály, osztályfőnökük: Klippel Renáta

szalav4szalav3A szalagtűzés után a végzős tanulók nyitótánca következett, amely nagy sikert aratott a vendégek körében. Ezután a keringő dallamára felkérték tanáraikat, szüleiket, testvéreiket is egy-egy táncra. Az este folyamán a meghívott vendégek táncoltak, vacsoráztak, beszélgettek.

szalav5Az este vidám meglepetése volt a 13. PC osztály osztálytánca, amelyben az osztályfőnök is részt vett.
Mindenki nagy izgalommal várta a rendhagyó tombolasorsolást. Az ajándékokat az iskola tanárai, a tanulóink szülei és fő támogatóink (Pick Zrt, Unilever Magyarország Kft, Varga Pékség 95 Kft) ajánlották fel. A tombolajegyből befolyt összeget az iskolánk alapítványa a tanulóink jutalmazására és tanulmányi ösztöndíjra fordítja.

Kellemes hangulatban telt az este, melyről a Travel Trió zenészei gondoskodtak.
Az eseményről az iskola honlapjának archívumában találhatók videók.


Iskolánkban a Magyar Kultúra Napja alkalmából minden tanuló kitöltött egy műveltségi totót. Volt, aki egyénileg oldotta meg a feladatlapot, és volt, aki csoportban. Telitalálatos totó nem született. A 13+1 pontból legjobb eredményt érték el az alábbi tanulók:
12 pontot ért el: Csajkás Nikolett XII. osztályos tanuló; Pusztai Judit – Sötét Vivien XIII. osztályos tanulók; Bacsa Zsolt- Vízvári Dániel – Korom Norbert –Gecse Henrietta 9.P osztályos tanulók
11 pontot ért el: Sipos Fanni XII. osztályos tanuló; Orosz Alex XII. osztályos tanuló; Hufnágel Károly – Kovács Gábor – Vér Tibor 12. HP osztályos tanulók; Hódi Attila – Árvai Henrietta XIV. osztályos tanulók
Gratulálunk!