A 2015/16-os tanévben

2016.04.27-i ERASMUS bemutatónap eseményei

A 2015/2016-os tanévben ERASMUS+ szakképzési mobilitás program keretében Finnországban és Franciaországban 6 hetes szakmai gyakorlaton részt vett 6-6 diák termékbemutatóval és kóstolóval kísért PPT-s előadást tartott iskolánkban a tanulóknak, szülőknek és meghívott partner vendégeknek a külföldi gyakorlatukról. Beszámoltak a gyakorlati tapasztalataikról, fejlődésükről, a külföldi élményeikről és átadták a jövőbeli pályázó diákoknak tanácsaikat. A bemutató végén kóstolóval kedveskedtek a vendégeknek, ahol mindenki megízlelhette a finn és francia pék, cukrász és hústermékek legjavát. Mindenkinek ízlett.   A külföldi partnerek meg voltak elégedve a magyar diákok szakmai munkájával, többségüket hívták vissza dolgozni. Néhány kép a bemutató nap eseményeiről:

erasmus.bemutato2 erasmus.bemutato3 erasmus.bemutato4

Gratulálunk a sikeres teljesítményükhöz!


Brest (Franciaország) 2016. február 22 – április 3.:

Iskolánk 6 tanulója (2 húsos, 2 pék, 2 pékcukrász) vett részt a franciaországi Brestben szakmai gyakorlaton az Erasmus+ program 2015-1-HU01-KA102-013246 szakképzési mobilitás pályázat keretén belül, február 22. és április 3. között. A vendéglátó, az IFAC Brest szakképző iskola volt, akikkel már több éve kiváló kapcsolatban vagyunk. A pék és cukrász tanulók a Le Fournil des Provinces Belleuvele cég, pék-cukrász üzemeiben dolgoztak, illetve hetente 1 napot a vendéglátó iskola tanműhelyében. Húsfeldolgozó tanulóink a BIOCOOP áruház és egy éttermi húsüzlet üzemében töltötték el a 6 hetes gyakorlatot.

Diákjaink a bresti iskola kollégiumában, illetve a hétvégeken egy ifjúsági szállóban laktak. A szakmai gyakorlat mellet kulturális programokon vettek részt, megismerkedtek a város történelmével és nevezetességeivel. A pékek és pékcukrászok „magyar-napot”  tartottak az iskola nyílt napján, melynek keretén belül magyar, illetve szegedi pék-cukrász termékeket készítettek el.

Részletes beszámoló az útról Vidéki Katrin 11.H szakmai naplójából itt olvasható !

Tanulóink: Gecse Henrietta, Kugel Richárd, Váczi Ivett, Karácsonyi Lázár, Vidéki Katrin, Kocsis Márk képes prezentációi itt találhatók:  hentesek, pékek !


Tampere (Finnország) 2015. november 2 – december 13.:

Iskolánk 6 tanulója (3 húsos, 1 pék, 2 pékcukrász) vett részt a finnországi Tamperében szakmai gyakorlaton az Erasmus +program 2015-1-HU01-KA102-013246 szakképzési mobilitás pályázat keretén belül. Szeptember első napjaiban iskolánk tanulói jelentkezhettek a finnországi szakmai gyakorlatra. A többlépcsős kiválasztás során eldőlt, kik lesznek azok, akik részt vehetnek a 42 napos tamperei utazáson, szakmai gyakorlaton a partner iskolánk a TREDU tanműhelyeiben, és a partner vállalkozások üzemeiben, pl. Tapola húsüzem.

A küldöttség tagjai:
Fülöp Ákos, Hajduk Flórián, Gera Pál, Juhász-Nagy Norbert, Kovács József, Turcsik Krisztina. Kísérő tanár: Bori Zoltán

A november 2-i indulásig folyamatos felkészítésen vettek részt.

Sikeres felkészülésüket követően, élményekben gazdag szép napokat töltöttek Finnországban 2015. november 2-december 13. között. Az eddig megszerzett szakmai ismereteiket újabbakkal bővíthették útjuk során!

Részletes beszámoló az útról Turcsik Krisztina szakmai naplójából itt olvasható !

Tanulóink képes prezentációja itt található !