Aktuális

Tampere 2 Tampere 1A tanulóink a finnországi tamperei TREDU intézményében vannak. Tampere 4A második naptól már folyik a szakmai munka. A pékek a kangasalai tanműhelyben dolgoznak végig, felváltva a pék és a cukrász részlegen.
A hentes tanulók a Tappolan húsfeldolgozó üzemben és az iskola tanműhelyében töltik gyakorlatukat.


2018. november 16-án indulnak a romániai Csíkszeredába Szép Noémi, Berecz Dániel, Muhi László. November 2018. december 9-én érkeznek vissza. A gyakorlatot a csíkszentmártoni Bocskor pékségben fogják teljesíteni.


2018. november 12-én a franciaországi Brestbe utazik Csapiné Eperjesi Melinda, Zelenka Ferenc, Dombovári Tamás. Az 5 napos látogatás során kollégáink tanulmányozzák a francia szakképzési és oktatási rendszert, illetve a bresti partnerintézményt, megtekintik a tanulóink gyakorlati helyeit. 2018. november 16-án érkeznek vissza.


2018. október 29-én a finnországi Tamperébe utazik 6 hetes szakmai gyakorlatra az ERASMUS+ pályázat keretében Stul Nikolett, Makán György, Felvidéki Zoltán, Harmados Vivien, Bartalovics László, Sárközi Erika. A szakmai gyakorlatot az iskola tanműhelyeiben és a külsős cégeknél fogják teljesíteni.
2018. december 9-én érkeznek haza.


2018.beszámoló 3 április 26-ánbeszámoló 6 14:45-től a zsibongóban az Erasmus+ pályázat keretében szakmai gyakorlaton Franciaországban és Finnországban járt tanulóink beszámolója volt, a tanult termékek bemutatása, kóstolása az iskola tanulói és tanárai részvételével.


2018. április 16 – 20. 3 kollégánk szakmai tanulmányi kirándulást tesz a finnországi Tamperébe az Erasmus + pályázat keretében.

2018. március 25-én hazaérkeztek tanulóink a franciaországi Brestből a 6 hetes szakmai gyakorlatról.


Az ERASMUS+ pályázat keretében a franciaországi szakmai gyakorlat szerepe a helyi sajtóban.
francia 1A képen Márta Katalin 11. pék osztályos tanulónk látható.


finn 1 finn 22018. március 5 – 30-ig 2 finn – Tamperéből érkezett – pék-cukrász tanuló tartózkodott iskolánkban az ERASMUS + pályázat keretében. Gyakorlati helyük 1 hétig az iskolánk tanműhelye, majd Deszken a Vörös –Szekfű Cukrászda és Étterem volt.nemzetközi 4 nemzetközi 3 nemzetközi 12018. március 21-én nemzetközi rendezvény volt délután iskolánkban, az erdélyi, a finn és a magyar gasztronómia és kultúra találkozásának jegyében.


2018. március 19 – 23. a „Határtalanul” program keretében láttunk vendégül Erdélyből Csíkszeredából egy csoportot.
hatartalan07 hatartalan09 hatartalan05 hatartalan02 Az egy hét alatt sok programon vettek részt: gyárlátogatás a PICK Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt.-ben, PICK Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban, gyakorlat az iskola pék,-cukrász,- és hústanműhelyében, városlátogatás, séta a Vadasparkban, majd 2018. március 21-én nemzetközi rendezvény azhatártalanul erdélyi, finn és magyar gasztronómia és kultúra találkozásának jegyében.
Az erdélyi csoport tagjai és iskolánk tanulói sok élményben gazdagodtak, és szakmai tapasztalatokat szereztek.
A jobb oldali képen az erdélyi tanulók láthatók, az általuk Szegedről készített tablóval.


2018. február 12-én 6 tanuló 6 hetes szakmai gyakorlatra indult a franciaországi Brestbe az ERASMUS+ pályázat keretében.

Brest 1 Brest 2A kiutazók: Márta Katalin, Gera László, Balázs Dániel 11. pék osztályos tanulók, Albecz Benjámin XV,osztályos tanuló, Knébelspisz Vajk, Búcsú Péter 10. húsfeldolgozó osztályos tanulók.
2018. március 25-ig lesznek Franciaországban.