Közelmúlt eseményei

Fűts okosan! kampány 2018

Napjainkban jelentős egészségügyi kockázati tényező a légszennyezettség, melynek egyik fő okához, a kisméretű szállópor kibocsátásához legnagyobb mértékben a lakossági fűtés járul hozzá.
A Földművelésügyi Minisztérium által indított, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság szervezésében került lebonyolításra a „Fűts okosan!” komplex felvilágosító és tájékoztató kampány, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire és káros hatásaira. A program bemutatta a helyes fűtési technikákat is.
A kampányban a 14-18 éves korosztály volt a célcsoport.
A program megvalósításának módja: vándor-kiállítás
A kiállítási anyag bemutatta a helyes kályhaválasztás szempontjait, a tüzelőberendezés környezetbarát működésének kritériumait, a tüzelőberendezésekre vonatkozó egyre szigorodó jogszabályi hátteret, a helytelen tüzelésből származó kisméretű por egészségügyi hatásait, az illegális hulladékégetés során keletkező káros anyagok emberi egészségre kifejtett hatásait, a különböző hulladékok kezelésének helyes módját.
A kiállítás anyagát iskolánkban a zsibongóban lehetett megtekinteni 2018. február 19 – 2018. február 23-a között.
Szervezetten tanulóink osztályfőnöki órák alatt látogatták a tárlatot, és beszéltek a korszerű fűtési technikákról.


2018. február 12-én 6 tanuló 6 hetes szakmai gyakorlatra indult a franciaországi Brestbe az ERASMUS+ pályázat keretében.Brest 1 Brest 4
A kiutazók: Márta Katalin, Gera László, Balázs Dániel 11. pék osztályos tanulók, Albecz Benjámin XV,osztályos tanuló, Knébelspisz Vajk, Búcsú Péter 10. húsfeldolgozó osztályos tanulók.
2018. március 25-ig lesznek Franciaországban.


Február 9-én 18:00 órakor a szegedi Vármegye Étteremben kezdődött iskolánk végzős diákjainak hagyományos szalagtűzése, majd a bál. Az eseményekről készült beszámolót itt olvashatja bővebben!


2018. január 24-én regionális húsfeldolgozó verseny volt Szegeden az iskolánkban.Regionális verseny 1 regionális verseny 3
Intézményünket Asztalos Sándor és Balogh László 12. húsfeldolgozó osztályos tanulók képviselték.
Elért eredményük: Balogh László 2. helyezés
Asztalos Sándor 4. helyezés
Felkészítő tanárok: Harmatosné Ráczi Erika szaktanár
Vígh Antal szakoktató


Sütőverseny 1 Sütőverseny 2Lengyel Barbara és Sipka Andor 11. pék osztályos tanulók készülnek a Pék Szakma Kiváló Tanulója Versenyre.