Közelmúlt eseményei


2018. november 28-án 14:30-tól nyílt nap volt az iskolában.

Agóra 3 Agóra 1 Mindeközben szintén november 28-án forgott a film a Szent-Györgyi Albert Agóra intelligens konyhájában. Sipka Ricsi tanuló és Zelenka Ferenc szakoktató mutatta be, hogyan kell gusztusos és ízletes pozsonyi kiflit és bejglit sütni. Köszönjük a meghívást az Agórának! (Ha elkészült a film, azt is közzétesszük természetesen.)


Erdély 22018.Erdély 4 november 16-án indultak a romániai Csíkszeredába Szép Noémi, Berecz Dániel, Muhi László 11. pék osztályos tanulók. 2018. december 9-én érkeznek vissza. A gyakorlatot a csíkszentmártoni Bocskor pékségben teljesítik. 2018. november 18-án Csíksomlyón kirándultak.


2018. november 5-én a 11. pék osztály tanulói Csóti Ildikó tanárnő vezetésével vettek részt a megyei kormányhivatal által szervezett Állásbörzén.
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/allasborzet_tartott_a_megyei_kormanyhivatal_-_vadasztak_a_jobb_allasajanlatokra/2578546/


2018. október 29-től – december 9-ig a finnországi Tamperébe utazott 6 hetes szakmai gyakorlatra az ERASMUS + pályázat keretében Stul Nikolett, Makán György, Felvidéki Zoltán, Harmados Vivien, Bartalovics László, Sárközi Erika.   A szakmai gyakorlatot az iskola tanműhelyeiben és  a külsős cégeknél teljesítik.

Tampere 8Elkezdődött a munka Tamperében. Tampere 6
Első hétvégén a lányok finom darált húsos – tejfölös – kolbászos pizzát készítettek.
Makán Gyuri és Felvidéki Zoli Bori Zoltán tanár úrral a Tappara jégkorong -meccsén vettek részt.

A pékek a kangasalai tanműhelyben dolgoznak végig, felváltva a pék és a cukrász részlegen. A hentes tanulók a Tappolan húsfeldolgozó üzemben és az iskola tanműhelyében töltik gyakorlatukat.