Aktuális beiskolázási információk

Beiskolázási tájékoztató a 2018/2019 tanévre

Kedves Szülők! Végzős általános iskolások!

Ezúton is szeretnénk megkönnyíteni a pályaválasztást, és segíteni a középiskolai jelentkezést! Iskolánk a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában álló, a Dél-Alföldi Régió élelmiszeripari képzésében kizárólagos profillal rendelkező intézmény. Várjuk azokat a gyerekeket, akik piacképes szakmát, tanulmányaik alatt ingyenes gyakorlóhelyet, külföldi tapasztalatszerzést, tanulmányi ösztöndíjat szeretnének! A szakgimnáziumi, szakközépiskolai szakképzés, érettségire felkészítő képzés mellett lehetőség van szakképzésre, azaz technikus és szaktechnikus szakképesítés megszerzésére is. Javasoljuk azok jelentkezését is, akik félnek megmérettetni magukat egy erősebb gimnáziumban, de érettségit szeretnének! Odafigyelünk a tanulásban nehézségekkel küzdőkre, segítjük a felzárkóztatást, különböző programokkal segítjük a hátrányos helyzetű tanulókat!

Mottónk: „Nálunk kiderül, hogy mindenki jó valamiben!”

Nyílt nap: 2017. december 6-án 14:30-tól!logo
Minden érdeklődő szülőt és diákot szeretettel várunk!

A nyílt nap programja:

14:30 – 15:30 Igazgatói tájékoztató (helyszín: zsibongó)
15:30 – 16:30 Iskolai tanműhelyek bemutatása (helyszín: hústanműhely, péktanműhely, cukrász tanműhely, géptanműhely, élelmiszervizsgáló laboratórium)

Következő nyílt nap: 2017. december 6.

Képzéseinkre jelentkezéshez innen tölthető le a jelentkezési lap.

Tájékozódás, információk begyűjtése

  • iskolai honlap (http://fjk.sulinet.hu) (képzési helyszínek leírása)
  • nyílt napok (december 6., minden alkalommal 14:30-tól)
  • Csongrád megyei pályaválasztási tájékoztató a 2018/2019 tanévre – kiadvány
  • Pályaválasztási Napok 2017. (2017. október 19-20., Ifjúsági Ház)
  • E-mail: fodor@fodorj-szeged.sulinet.hu
  • facebook: https://www.facebook.com/fodor.szeged
  • Telefon: 62/548-964
  • Személyesen: előre (telefonon) egyeztetett időpontban

Választható képzések, induló szakmák – jelentkezési kódok 2018/19.

Szakgimnáziumi osztályok

Általános képzés (9-12. évfolyam)

Élelmiszeripar ágazat – élelmiszeripar szakmacsoport – 0001 kód – nappali képzési forma – 4+1 év képzési időtartam; felvehető létszám: 60 fő

Agrárgépész ágazat – élelmiszeripar szakmacsoport – 0006 kód – nappali képzési forma – 4+1 év képzési időtartam; felvehető létszám: 20 fő

Szükséges iskolai végzettség: 8 évfolyamos általános iskola, általános orvosi alkalmasság
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – csatolni szükséges a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2018. február 15-ig
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2018. április 26-ig
Oktatott idegen nyelv: angol, német, francia
Emelt óraszámú képzés: nincs
A tanulmányokat záró vizsga: érettségi vizsga + szakmai bizonyítvány
Érettségivel megszerezhető szakképesítés: élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs; gyártósori gépész
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A nevelés-, oktatás saját tanműhelyekben folyik

 

Szakközépiskolai szakképzés

Továbbtanulási lehetőségek a 8 évfolyamos általános iskolai végzettséggel rendelkező tanulók számára

Élelmiszeripar szakmacsoport – húsipari termékgyártó szakképesítés 34 541 03 OKJ szám – 0002 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 66 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – pék szakképesítés 34 541 04 OKJ szám – 0003 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 66 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – tejipari szakmunkás szakképesítés 34 541 10 OKJ szám – 0004 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 16 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – tartósítóipari szakmunkás szakképesítés 34 541 09 OKJ szám – 0005 kód –nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 17 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – kistermelői élelmiszerelőállító és vendéglátó szakképesítés 34 541 08 OKJ szám – 0007 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 17 fő

Szükséges iskolai végzettség: 8 évfolyamos általános iskola, szakmai orvosi alkalmassági vizsgálat
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – csatolni szükséges a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2018. február 15-ig
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2018. április 26-ig
Oktatott idegen nyelv: angol, német, francia
Tanulmányokat záró vizsga: szakmai vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A nevelés-, oktatás saját tanműhelyekben is folyik, ingyenes gyakorlati képzés, külföldi szakmai gyakorlati lehetőség.
Szakmától függően: tanulmányi ösztöndíj – húsipari termékgyártó (10 000 – 35 000- Ft)
tanulószerződés – pék, tejes, konzerves szakmák esetén (15 000-Ft-tól ösztöndíj, munkaruha, étkezési -, utazási támogatás)

 

Érettségire felkészítő képzés

Továbbtanulási lehetőségek az iskolában, a 11. évfolyamos / szakmai bizonyítvánnyal rendelkező tanulók számára – érettségire felkészítés

Agrár ágazat – nappali képzési forma- a képzés időtartama 2 év
Felvehető létszám: 60 fő
Szükséges iskolai végzettség: szakiskolai szakmai végzettség (régi, modulos, komplex), általános orvosi alkalmasság
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – csatolni szükséges a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15-ig
Jelentkezés módja: iskolától beszerzett jelentkezési lapon
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2018. augusztus 31-ig
Oktatott idegen nyelvek: angol, német, francia
A tanulmányokat záró vizsga: érettségi vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium

 

Szakképzés

Továbbtanulási lehetőség az iskolában a 13. évfolyamtól

Agrár ágazat – élelmiszeripari technikus szakképesítés – 54 541 02 OKJ szám – nappali képzési forma-a képzés időtartam 2 év
Felvehető létszám: 40 fő
Szükséges iskolai végzettség: érettségi vizsga, szakmai orvosi alkalmasság
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – csatolni szükséges a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15-ig
Jelentkezés módja: iskolától beszerzett jelentkezési lapon
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2018. augusztus 31-ig
Oktatott idegen nyelvek: angol vagy német
A tanulmányokat záró vizsga: szakmai vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A gyakorlati képzési helyeket az iskola biztosítja saját húsipari-, sütőipari-, gépész tanműhelyeiben, illetve élelmiszervizsgálati laboratóriumában.
Lehetőség van külföldi szakmai gyakorlatra is Franciaországban és Finnországban.

 

Továbbtanulási lehetőségek az iskolában a 15. évfolyamtól

Agrár ágazat – sütő-és cukrászipari szaktechnikus szakképesítés – 55 541 06 OKJ szám – nappali képzési forma – a képzés időtartama 1 év
Felvehető létszám: 40 fő

Agrár ágazat – hús –és baromfiipari szaktechnikus szakképesítés – 55 541 04 OKJ szám – nappali képzési forma – a képzés időtartama 1 év
Felvehető létszám: 40 fő

Szükséges iskolai végzettség: élelmiszeripari technikusi végzettség (OKJ 5454102)
szakmai orvosi alkalmasság
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – csatolni szükséges a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezés módja: az iskolától beszerzett jelentkezési lapon
A jelentkezés határideje: 2018. augusztus 15-ig
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
A felvételről való értesítés: 2018. augusztus 31-ig
Oktatott idegen nyelvek: angol, német, francia
A tanulmányokat záró vizsga: szaktechnikusi vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A gyakorlati képzési helyeket az iskola biztosítja saját húsipari-, sütőipari-, gépész tanműhelyeiben, illetve élelmiszervizsgálati laboratóriumában.
Lehetőség van külföldi szakmai gyakorlatra is Franciaországban és Finnországban.