Aktuális beiskolázási információk

Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018 tanévre

Kedves Szülők! Végzős általános iskolások!

Ezúton is szeretnénk megkönnyíteni a pályaválasztást, és segíteni a középiskolai jelentkezést!
Iskolánk a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában álló, a Dél-Alföldi Régió élelmiszeripari képzésében kizárólagos profillal rendelkező intézmény.
Várjuk azokat a gyerekeket, akik piacképes szakmát, tanulmányaik alatt ingyenes gyakorlóhelyet, külföldi tapasztalatszerzést, tanulmányi ösztöndíjat szeretnének!
A szakgimnáziumi, szakközépiskolai szakképzés, érettségire felkészítő képzés mellett lehetőség van szakképzésre, azaz technikus és szaktechnikus szakképesítés megszerzésére is.
Javasoljuk azok jelentkezését is, akik félnek megmérettetni magukat egy erősebb gimnáziumban, de érettségit szeretnének! Odafigyelünk a tanulásban nehézségekkel küzdőkre, segítjük a felzárkóztatást, különböző programokkal segítjük a hátrányos helyzetű tanulókat!

Mottónk: „Nálunk kiderül, hogy mindenki jó valamiben!”

Nyílt nap: 2016. november 9-én 14:30-tól!logo
Minden érdeklődő szülőt és diákot szeretettel várunk!

A nyílt nap programja:

14:30 – 15:30 Igazgatói tájékoztató (helyszín: zsibongó)
15:30 – 16:30 Iskolai tanműhelyek bemutatása (helyszín: hústanműhely, péktanműhely, cukrász tanműhely, géptanműhely, élelmiszervizsgáló laboratórium)

Következő nyílt nap: 2016. december 7.

Képzéseinkre jelentkezéshez innen tölthető le a jelentkezési lap.

  1. Tájékozódás, információk begyűjtése

  • iskolai honlap (http://fjk.sulinet.hu) (képzési helyszínek leírása)
  • nyílt napok (október 12., november 9., december 7., minden alkalommal 14:30-tól)
  • Csongrád megyei pályaválasztási tájékoztató a 2017/2018 tanévre – kiadvány
  • Pályaválasztási Napok 2016. (2016. október 20-21., Ifjúsági Ház)
  • E-mail: fodor@fodorj-szeged.sulinet.hu
  • facebook: https://www.facebook.com/fodor.szeged
  • Telefon: 62/548-964
  • Személyesen: előre (telefonon) egyeztetett időpontban
  1. Választható képzések, induló szakmák – jelentkezési kódok 2017/18.

Szakgimnáziumi osztályok

Általános képzés (9-12. évfolyam)

Élelmiszeripar ágazat – élelmiszeripar szakmacsoport – 0001 kód – nappali képzési forma – 4+1 év képzési időtartam
Felvehető létszám: 60 fő

Agrárgépész  ágazat – élelmiszeripar szakmacsoport – 0006 kód – nappali képzési forma – 4+1 év képzési időtartam
Felvehető létszám: 20 fő

Szükséges iskolai végzettség:
8 évfolyamos általános iskola, általános orvosi alkalmasság
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – jelentkezéskor kérjük csatolni  a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2017. február 15-ig
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2017. április 26-ig
Oktatott idegen nyelv: angol vagy német
Emelt óraszámú képzés: nincs
A tanulmányokat záró vizsga: érettségi vizsga + szakmai bizonyítvány
Érettségivel megszerezhető szakképesítés: élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs, gyártósori gépész
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
Kiemelt figyelmet fordítunk az SNI, HHH tanulókra, számukra egyénre szabott programokat biztosítunk.

Szakközépiskolai szakképzés

Továbbtanulási lehetőségek a 8 évfolyamos általános iskolai végzettséggel rendelkező tanulók számára

Élelmiszeripar szakmacsoport – húsipari termékgyártó szakképesítés 34 541 03 OKJ szám0002 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 66 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – pék  szakképesítés 34 541 04 OKJ szám –  0003 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 66 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – tejipari szakmunkás szakképesítés 34 541 10 OKJ szám – 0004 kód – nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 16 fő

Élelmiszeripar szakmacsoport – tartósítóipari szakmunkás szakképesítés 34 541 09 OKJ szám – 0005 kód- nappali képzési forma – képzési időtartam 3+2 év
Felvehető létszám: 17 fő

Szükséges iskolai végzettség:
8 évfolyamos általános iskola, szakmai orvosi alkalmassági vizsgálat
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – jelentkezéskor kérjük csatolni  a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2017. február 15-ig
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2017. április 26-ig
Oktatott idegen nyelv: angol vagy német
Tanulmányokat záró vizsga: szakmai vizsga 3 év után, érettségi további két év után
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A gyakorlati képzés ingyenes, a képzési helyeket az iskola biztosítja (saját tanműhelyeiben is), külföldi szakmai gyakorlatra is van lehetőség.
A tanulmányi eredménytől függően lehetőség van:
tanulmányi ösztöndíjra – húsipari termékgyártó szakma esetén (10 000 – 35 000- Ft)
tanulószerződésre  – pék, tejes, konzerves szakmák esetén –  ösztöndíj (15 000-Ft-tól ), munkaruha, étkezési -, utazási támogatás

Érettségire felkészítő képzés

Továbbtanulási lehetőségek az iskolában, a 11. évfolyamos / szakmai bizonyítvánnyal rendelkező tanulók számára – érettségire felkészítés

Agrár ágazat – nappali képzési forma-  a képzés időtartama 2 év
Felvehető létszám: 66 fő
Szükséges iskolai végzettség: szakiskolai szakmai végzettség (régi, modulos, komplex), általános orvosi alkalmasság
Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – jelentkezéskor kérjük csatolni  a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 15-ig
Jelentkezés módja: iskolától beszerzett jelentkezési lapon
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2017. augusztus 31-ig
Oktatott idegen nyelvek: angol vagy német
A tanulmányokat záró vizsga: érettségi vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium

Szakképzés

Továbbtanulási lehetőség az iskolában a 13. évfolyamtól

Agrár ágazat – élelmiszeripari technikus szakképesítés – 54 541 02 OKJ szám – nappali képzési forma-a képzés időtartam 2 év
Felvehető létszám: 40 fő
Szükséges iskolai végzettség: érettségi vizsga, szakmai orvosi alkalmasság

Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – jelentkezéskor kérjük csatolni  a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 15-ig
Jelentkezés módja: iskolától beszerzett jelentkezési lapon
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
Felvételről való értesítés: 2017. augusztus 31-ig
Oktatott idegen nyelvek: angol vagy német
A tanulmányokat záró vizsga: szakmai vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A gyakorlati képzési helyeket az iskola biztosítja saját húsipari-, sütőipari-, gépész tanműhelyeiben, illetve élelmiszervizsgálati laboratóriumában.
Lehetőség van külföldi szakmai gyakorlatra is Franciaországban és Finnországban.

Szakképzés

Továbbtanulási lehetőségek az iskolában a 15. évfolyamtól

Agrár ágazat – sütő-és cukrászipari szaktechnikus szakképesítés – 55 541 06 OKJ szám – nappali képzési forma – a képzés időtartama 1 év
Felvehető létszám: 40 fő

Agrár ágazat – hús –és baromfiipari szaktechnikus szakképesítés – 55 541 04 OKJ szám – nappali képzési forma – a képzés időtartama 1 év
Felvehető létszám: 40 fő

Szükséges iskolai végzettség: élelmiszeripari technikusi végzettség (OKJ 5454102), szakmai orvosi alkalmasság

Fogadunk SNI-s és BTM-N tanulókat is – integrált felkészítés – jelentkezéskor kérjük csatolni a szakértői bizottság véleményét
Jelentkezés módja: az iskolától beszerzett jelentkezési lapon
A jelentkezés határideje: 2017. augusztus 15-ig
Írásbeli felvételi vizsga: nincs
Szóbeli meghallgatás: nincs
A felvételről való értesítés: 2017. augusztus 31-ig
Oktatott idegen nyelvek: angol vagy német
A tanulmányokat záró vizsga: szaktechnikusi vizsga
Kollégiumi elhelyezés: Szeged Városi Kollégium
A gyakorlati képzési helyeket az iskola biztosítja saját húsipari-, sütőipari-, gépész tanműhelyeiben, illetve élelmiszervizsgálati laboratóriumában.
Lehetőség van külföldi szakmai gyakorlatra is Franciaországban és Finnországban.