Iskolánkban két jól felszerelt laboratórium működik. Mindkét labor alkalmas élelmiszeranalitikai, illetve mikrobiológiai vizsgálatok elvégzésére. Tanulóink kémia, biológia órán, illetve minőség-ellenőrzés gyakorlaton használják ezeket a termeket . A korszerű oktatást interaktív tábla is segíti.
Diákjaink kis létszámú csoportokban itt sajátítják el a laboratóriumi alapismereteket, alapműveleteket, különböző eszközök, műszerek, berendezések használatát.
Szakmájuknak megfelelően vizsgálják az alapanyagok, félkész- és késztermékek mikrobiológiai jellemzőit, a tápértéket és biológiai értéket adó anyagok minőségét, mennyiségét.
Fontosabb vizsgálataink:
- sűrűségmérés
- nedvességtartalom meghatározás
- szárazanyag tartalom meghatározás
- zsírtartalom meghatározás
- fehérjetartalom meghatározás
- szénhidráttartalom meghatározás
- sótartalom meghatározás
- savfok meghatározás
- homok-, hamutartalom meghatározás
- extrakt tartalom meghatározás
- Nitrit-, nitrát meghatározás
- pH mérés
- vízvizsgálatok
- érzékszervi bírálatok
Fontosabb műszereink, berendezéseink:
- vegyi fülke
- steril fülke
- autokláv
- termosztát
- desztilláló berendezés
- spektrofotométer
- tokos kemence
- szárítószekrény
- Kjeldahl-féle fehérje meghatározó
- Soxhlet zsírtartalom meghatározó
- butirométer centrifuga
- körpolariméter
- konduktométer
- pH mérő
- vízfürdő
- mikroszkópok
- tára- és analitikai mérlegek